Winkel

'Slank(er) met de lijnclub' van Aryenne de Jong en Heske van Diermen
Aryenne en Heske vielen samen meer dan 100 kilo af. Samen zijn de eerlijke strijd aangegaan tegen overgewicht. Ze misten een goed boek van ervaringsdeskundigen over afvallen met goede tips, inspirerende verhalen, duidelijke recepten en haalbare, realistische weekmenu's. Daarom hebben de auteurs vanuit hun eigen ervaringen een eerlijk verhaal geschreven over: goed voor jezelf zorgen én afvallen. Een boek boordevol tips, herkenbare situaties en humor.

'Het Paradijs' van Willem Ouweneel
De heilsgeschiedenis heeft vele echte 'Edens' (paradijzen) gekend. In dit boek worden maar liefst zeven ervan beschreven, vanaf het hemelse Eden in Ezechiël 28, via de Hof van Eden in Genesis 2-3 tot het laatste Eden in Openbaring 2:7 en 22:1-5. De paradijsgeschiedenis is een droevig verhaal, doordat Eden vanaf Genesis 2 voortdurend bedreigd is geweest. Hetzij van binnenuit door het falen van zijn bewoners, of van buitenaf (te beginnen met de slang), of allebei.

'Wees niet bang' van Leo Heuvelman
God is altijd bij je. In vreugde en verdriet. Hij laat je nooit alleen. Meer dan driehonderdvijftig keer heeft Hij het in de Bijbel gezegd: 'Wees niet bang! Ik ben met je!' Deze bemoedigende belofte is het centrale thema van dit boek. Aan de hand van verhalen uit de Bijbel over het thema angst en psychisch lijden wil Leo Heuvelman je bemoedigen en inspireren. De auteur geeft je een waardevol inzicht in een persoonlijk proces, gespiegeld aan Bijbelse geschiedenissen. De korte hoofdstukken worden afgesloten met een gedicht, liedtekst of quote.

'Parabels' van Erik Ottenheim & Martijn Stoutjesdijk
Dat Jezus gelijkenissen of parabels vertelde, is veel mensen bekend: wie is er niet vertrouwd met de barmhartige Samaritaan? Ook de rabbijnen deelden hun wijsheid bij voorkeur in de vorm van parabels. De Rabbijnse literatuur heeft er honderden van bewaard. In dit boek worden die gelijkenissen uit beide tradities zij-aan-zij besproken. Een dergelijke werkwijze levert niet alleen nieuwe inzichten op over jodendom en christendom. Ze werpt ook licht op de unieke vertelvorm van deze parabels: ontleend aan het dagelijkse leven, maar met een verrassende (actuele) twist.

'Lente in de kerk' van René van Loon
Met 'Lente in de kerk' schreef René van Loon een bemoedigend boek over hoopgevende ontwikkelingen en nieuw elan in de kerk. We spreken over de kerk vaak met woorden als krimp, vergrijzing en kerksluiting. Dit boek laat zien dat er ook een andere kant is. Op tal van plekken groeit en bruist de kerk. René van Loon ging naar oude kerken die weer opbloeiden, nieuwe pioniersplekken en migrantenkerken, en vroeg naar het geheim van hun vitaliteit. Daarnaast beschrijft hij buitenlandse kerkmodellen en experimenten zoals de visie van Tim Keller en de Fresh Expression of Church in Engeland. Een inspirerend boek voor kerken en christenen.

'God, mijn Vader' van Arian de Wit
Arian de Wit hoorde pas op 42-jarige leeftijd dat hij destijds werd verwekt met het zaad van een anonieme donor. In 'God, mijn Vader' vertelt hij zijn persoonlijke verhaal. Een ontroerend boek over donorconceptie, een zoektocht naar de eigen identiteit en het Vaderschap van God.

'Villavie' van Eline Hoogenboom
Wie ben ik als alles om me heen omvalt? Het is een belangrijke vraag die centraal staat in het boek 'Villavie'. Veel vrouwen hebben moeite met die vraag en lopen vast. Eline beschrijft het idee van je leven als een huis: je hebt niet altijd invloed op waar dat huis staat. Met andere woorden: het leven is niet maakbaar, ook al doet de huidige maatschappij je anders geloven. Maar je hebt wel invloed op hoe je je huis inricht. Eline Hoogenboom deelt haar belangrijkste lessen over het leven, gebaseerd op de kennis en filosofie van denkers als Dirk de Wachter, Brene Brown en Henri Nouwen.

'Adieu kerk! Adieu God?' van Corstian van Westen
Wat betekent het als mensen hun kerk of gemeente verlaten? Wat moeten de achterblijvers ermee? Wat zegt het ons? Over deze en andere vragen gaat dit boek. Vanuit een sterke verbondenheid met kerkverlaters en uit eigen ervaring heeft Corstian van Westen tien verhalen verzameld van mensen die ieder hun eigen reden hadden om de kerk gedag te zeggen. Aan de hand van deze verhalen vraagt Corstian zich af wat wij van hen kunnen én moeten leren en geeft hij suggesties hoe wij het gesprek met kerkverlaters weer op gang kunnen brengen.

'De kerk heeft de toekomst' van Eric Bouter
Al tweeduizend jaar kleurt de Kerk de wereldgeschiedenis. Wereldwijd hebben vele mensen met jou het Leven in de Kerk gevonden. Maar wat is de Kerk? Is het een plek waar je naartoe gaat? Is zij een vereniging van mensen met eenzelfde geloofsovertuiging? Of is de Kerk meer dan dat, en misschien wel een werk van God? En, heeft de Kerk eigenlijk nog toekomst, nu steeds vaker de kerkdeuren in onze woonomgeving gesloten blijven? Iedereen die zich betrokken weet bij de Kerk als Lichaam van Christus geeft dit boek van dr. Eric Bouter genoeg stof tot nadenken. Hier en daar zal het misschien schuren. Maar wrijving brengt glans.

'Ik zal altijd van je houden' van Geja van Reenen
Wat maak je door wanneer je kind vertelt dat hij homoseksueel is? Geja van Reenen beschrijft het proces dat zij als moeder heeft ervaren. De liefde voor haar kind, de moeite en pijn rond veroordelingen en afwijzing, vooral in de kerk. Met dit boek wil zij ouders ondersteunen die hetzelfde meemaken. Daarnaast wil ze ook inzicht geven aan omstanders en kerkelijk werkers. Wat gebeurt er in een gezin als een kind uit de kast komt? Wat hebben de gezinsleden voor ondersteuning nodig? Het is een doorleefd verhaal, afgewisseld met gedichten en eenvoudige schilderijen van haar hand.

'Je kunt het!' van Jan Willem van der Straten
In 'Je kunt het!' deelt Dominee Baardmans zijn tien lessen voor een zinvol leven. Jan Willem van der Straten staat bekend om zijn positieve geluid. Hij spreekt jong en oud aan met heldere, gewone taal en een optimistische kijk op het leven. Hij deelt persoonlijke ervaringen en slaat bruggen tussen gelovig en niet-gelovig. In een tijd waarin echte verbinding tussen mensen schaars is en depressie in overvloed stelt hij een manier van leven voor die gebaseerd is op beproefde zaken: geloof, hoop en liefde.

'De wereld liefhebben' van Roel Kuiper
Ecologische vragen raken aan onze politieke, maatschappelijke en morele voorstellingen. In dit boek stelt oud-senator Roel Kuiper (ChristenUnie) de vraag: wat gebeurt er als het christelijke geloof opnieuw leidraad wordt voor het doordenken van hedendaagse maatschappelijke en politieke problemen?